Càndid Trujillo Pons és intèrpret de xeremies i pedagog especialitzat en aquest instrument.
S’inicià en l’aprenentatge de les xeremies, el flabiol i el tamborino amb Tomàs Salom. Posteriorment, es formà amb Josep Rotger i Pep Toni Rubio al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, on el 2014 obtingué el títol superior en Estudis de Música Tradicional, especialitat de vent.
El 2022 completà el Màster en Pedagogia per a Músics a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Actualment, cursa els estudis de musicologia a la Universitat Internacional de València (VIU).
La seva trajectòria combina l’arrelament a la tradició musical amb una clara vocació per a l’ensenyament i la recerca. Com a músic i docent, centra el seu interès en la relació entre la tècnica interpretativa i els criteris estilísticament informats.
Forma part dels Joch de Ministrils del Consell de Mallorca i col·labora amb diferents formacions i iniciatives vinculades a la música tradicional. En el camp de la musicologia, actualment es dedica a la catalogació de fons musicals històrics de Mallorca i col·labora en iniciatives de divulgació musicològica en àmbits diversos.
Mestratge en Pedagogia per a Músics a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC, 2022)
Estudis Superiors de Música Tradicional – especialitat de vent, al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears (CSMIB, 2014)
Actualment cursa el grau en Musicologia a la Universitat Internacional de València (VIU)
És professor de xeremies, flabiol i tamborino a les escoles municipals de música d’Esporles, Algaida i sa Pobla.
Imparteix l’assignatura de Colla de Xeremiers i Agrupacions de Música Tradicional a l’Escola i Conservatori Municipal de Música d’Inca Torrandell.
També realitza habitualment seminaris, tallers i mostres especialitzats en música i instruments tradicionals.
La seva activitat com a intèrpret combina la participació en colles tradicionals amb projectes de recuperació i projecció institucional del patrimoni musical.
Forma part del Joch de Ministrils del Consell de Mallorca com a intèrpret de cornamusa.
Participa habitualment amb els Xeremiers Tomàs i Miquel i amb l’Associació Cultural Xeremiers de Palma.
Treballa per a l’Institut de Musicologia Pau Villalonga, on duu a terme tasques de catalogació del fons musical de l’Arxiu Capitular de Mallorca (ACM) de la Seu de Mallorca i col·labora activament amb el mateix institut en la documentació del fons musical Parets.
És col·laborador redactor de continguts musicals al diari digital Som Inca i participa en diversos projectes de divulgació que connecten les tradicions populars amb les pràctiques musicals contemporànies.
2025
– Entrevista a Fora Vila.“Hem d'intentar preservar la formació tradicional de la colla de xeremiers”.
– Participació a De vostra ciutat inquera. Estrena del documental dedicat a la Setmana Santa.
– Inici de les sessions dirigides a colles de xeremiers i agrupacions de música tradicional al Conservatori d’Inca.
2024
– “Les xeremies fan escola”: La revista Sa Plaça visita la nova aula de música tradicional de sa Pobla.
– El Consell de Mallorca i el Teatre Principal de Palma recuperen el Joch de Ministrils amb una actuació de presentació.
– Sa Pobla incorpora per primera vegada l’aprenentatge d’instruments de música tradicional a l’Escola Municipal de Música.