Càndid Trujillo Pons és principalment intèrpret i pedagog de xeremies i música tradicional.
S'inicià en l'aprenentatge de les xeremies i el flabiol i tamborino amb Tomàs Salom. Més tard, obtingué els Estudis de Música Tradicional en l'especialitat de vent al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears amb Tomàs, Josep Rotger i Pep Toni Rubio i el mestratge en Pedagogia per a Músics a l'Escola Superior de Música de Catalunya. Actualment cursa els estudis superiors de musicologia a la Universitat Internacional de València (VIU).
Com a músic i docent, busca aprofundir en la relació entre la tècnica interpretativa i els criteris històricament informats.
Forma part dels Joch de Ministrils del Consell de Mallorca com a intèrpret i participa en diversos projectes musicals i divulgatius. En el camp de la musicologia, es centra actualment en la catalogació de fons musicals i documentals històrics.
Obtingué el Mestratge en Pedagogia per a Músics a l'Escola Superior de Música de Catalunya (2022, ESMUC)
Obtingué els Estudis Superiors de Música Tradicional -especialitat de vent al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears (CSMIB, 2014)
Actualment cursa els estudis superiors en Musicologia a la Universitat Internacional de València (VIU)
És professor de xeremies i flabiol i tambor a les escoles municipals d'Esporles, Algaida i sa Pobla. Imparteix l'assignatura de Colla de Xeremiers i Agrupacions de Música Tradicional a l'Escola i Conservatori Municipal de Música d'Inca Torrandell.
Realitza habitualment seminaris, tallers i mostres especialitzats en música i instruments tradicionals.
Forma part del Joch de Ministrils del Consell de Mallorca com a intèrpret de cornamusa. Participa habitualment amb els Xeremiers de sa Calatrava, els Xeremiers Tomàs i Miquel i amb l'Associació Cultural Xeremiers de Palma.
Treballa per a l'Institut de Musicologia Pau Villalonga en les tasques de catalogació del fons musical de l’Arxiu Capitular de Mallorca (ACM) de La Seu de Mallorca i col·labora activament amb el mateix Institut en la documentació del fons musical Parets.
Participa habitualment com a redactor musical al diari digital Som Inca i en projectes de divulgació que connecten les tradicions populars amb les pràctiques musicals actuals.